PSK sa uchádza o zdroje EÚ ďalšími desiatimi projektmi

03.05.2004 Celý región

Dovedna desať projektov podal Prešovský samosprávny kraj (PSK) v druhej výzve pre operačný program Základná infraštruktúra na získanie prostriedkov z Európsk...
Dovedna desať projektov podal Prešovský samosprávny kraj (PSK) v druhej výzve pre operačný program Základná infraštruktúra na získanie prostriedkov z Európskej únie.

Uchádza sa o bezmála 270 miliónov Sk. Na tlačovej konferencii v Prešove 28. apríla o tom informoval riaditeľ Rozvojovej agentúry (RA) PSK Artúr Benes.
Uzávierka podávania žiadostí bola k 23. aprílu. PSK požiadal o pomoc pre tri nemocnice, štyri stredné odborné učilištia, dve kultúrne inštitúcie a jeden domov sociálnych služieb. Všetky sú v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Najvyššiu požadovanú sumu a to vyše 99, 3 milióna Sk predstavuje projekt pripravený pre Nemocnicu s poliklinikou v Levoči.
V reakcii na prvú výzvu v rovnakom operačnom programe do konca februára t. r. podal PSK deväť projektov v hodnote vyše 188 miliónov Sk. O ich osude zatiaľ nebolo rozhodnuté.
Benes informoval, že RA PSK od svojho vzniku v septembri 2003 v rámci rôznych grantových schém pripravila a podala dovedna 25 projektových spisov. Z nich bol zatiaľ schválený len jeden, a to v grantovej schéme Rozvoj ľudských zdrojov. Projekt Posilňovania zamestnateľnosti zvyšovaním kvalifikácie a flexibility pracovnej sily prostredníctvom poradenstva a rekvalifikácie v oblasti infokomunikačných technológií pripravili spolu s Regionálnou kanceláriou Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory v Prešove a oprávnené náklady činia 50 919 EUR.
\"Išlo o prvú veľkú školu a musíme sa učiť za pochodu, \" konštatoval. Každopádne Benes chce, aby sa agentúra stala kľúčovým hráčom regionálneho rozvoja tohto vyššieho územného celku. Musí však byť odborne a technicky posilnená. Od začiatku doteraz je v nej zamestnaných päť projektových pracovníkov.

(jj)
 

Vyberte región